Hollandsk forsvarer til Viborg

Superligaoprykkerne henter forsvarsspiller i den hollandske æresdivision på en fri transfer (Foto: Viborg FF).

Superligaklubben Viborg forstærker sig i bageste geled. Oprykkerne har mandag indgået en aftale med den centrale forsvarsspiller Jeroen Veldmate, der skifter til Viborg fra Heracles i Hollands bedste fodboldrække.

I den forgangne sæson spillede Jeroen Veldmate 21 kampe i Æresdivisionen, men spilleren fik ikke forlænget sin kontrakt med Heracles og skifter derfor gratis til Viborg. Sportschef Ole Nielsen er tilfreds med at have lokket den 26-årige hollænder til domkirkebyen, hvor han blandt andet skal kæmpe med Mikkel Rask, Jacob Egeris og Babajide Ogunbiyi om spilletiden i det centrale forsvar.

- Veldmate er en dygtig venstrebenet midtstopper, som er stærk i duellerne og god i hovedspillet både defensivt og offensivt. Han kommer med erfaring fra et højere niveau, og vi er sikre på, at han kan styrke vores defensiv yderligere, siger Ole Nielsen.

Veldmate har underskrevet en toårig kontrakt med Viborg og ser frem til at prøve kræfter med en ny fodboldliga.

- Jeg har fået et godt indtryk af Viborg - både som klub og by. Jeg har længe tænkt på at prøve mig af i en ny liga, og nu har jeg fået en god mulighed, som passer mig rigtig godt. Den danske liga er rigtig stærk, og jeg ser meget frem til at skulle spille i Viborgs grønne trøje, siger den 191 centimeter høje stopper.

Veldmate har også tidligere spillet i Sparta Rotterdam, Groningen og Helmond Sport. /ritzau/


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.