Holder sig i form: OL og VM er aflyst, men Thijs Nijhuis træner videre

Formen er god, men det bliver hverken til OL eller VM for løberen fra Viborg i denne omgang.

Løberen Thijs Nijhuis’ stævnekalender for 2020 indeholdte begivenheder som både VM og OL. Men så kom coronavirussen i vejen, og mange af stævnerne er nu enten aflyst eller udsat.

Søndag skulle han have været til VM i halvmaraton i Polen. I stedet tilbringer han nu dagen i Thy, hvor løberen fra Viborg holder formen ved lige.

- Formen er god. Det er der ingen tvivl om. Jeg løb et fantastisk maraton for bare fem uger siden. Men taget alt i betragtning, så er det de fuldstændigt rigtige beslutninger, der er blevet taget, fortæller han. 

Han er dog sikker på, at han ville have været i stand til at sætte en ny personlig rekord, hvis han havde haft muligheden for at løbe VM søndag.

- Jeg tror på det, og det er også derfor, jeg bliver ved med at træne. Der skal nok komme payoff senere på året, slår Thijs Nijhuis fast.

Nyder træningen

Den tomme kalender har også nogle enkelte fordele, fortæller Thijs Nijhuis.

- Man kan måske nyde at træne lidt, uden der er et mål, der ligger lige om hjørnet. Og så kan jeg jo godt lide at træne. Jeg kan godt lide at løbe, så det er af lyst, fortæller han.

Men derfor ville han alligevel gerne have haft noget i kalenderen. 

- Det er selvfølgelig træls, men man kan ikke have lov til at brokke sig over en tom stævnekalender, når andres liv står på spil. Så må man se lidt ud over sin egen næsetip. Det er os sportsudøvere ikke altid de bedste til, men det er sådan, det er, og det er jo ens for alle. Jeg er heldig, at jeg nåede at få løbet et maraton og få kvalificeret mig til OL, siger han.

Klar senere

Det kan godt være, at Thijs Nijhuis har en tom kalender, men den gode form skal holdes ved lige, inden stævnerne igen kan blive afholdt.

- I stedet for virkelig at give den gas til træningen, så har vi taget toppen af isbjerget og så sagt, at vi løber nogle flere rolige kilometer. For det er den grundform, vi skal tage af senere, forklarer han og uddyber:

- Jeg sætter i banken, fordi der kommer OL næste år.

Thijs Nijhuis er lægestuderende, så han har udover løbetræningen også meldt sig frivilligt til at kunne træde til, hvis det skulle blive nødvendigt at trække ekstra sundhedspersonale til.