Her kommer storken med de nyfødte børn

Helene Skov og hendes familie fra Dalsgård havde besøg af intet mindre end en vaskeægte stork, da de kom hjem med deres nyfødte datter.

Det siges, at storken kommer med de små børn, og det var næsten også, hvad der skete tidligt i morges på en gård i Dalsgård ved Bjerringbro.

- Det er helt overvældende. Det havde vi ikke lige regnet med. Det hører man jo ikke lige om, siger Helene Skov, om den stork, der tidligt i morges sad på deres tag kort efter, at deres nyfødte datter kom til verden.

Familiens nabo sendte tidligt i morges et billede af en stork på deres tag og skrev:

- Så storken på jeres tag for to minutter siden. Det tager jeg som et tegn på, at baby er kommet.

Og ganske rigtigt. Selvom Naboen, der sendte beskeden var uvidende om fødslen, så ville skæbnen, at Helene Skov klokken 00.37 havde født en sund og rask pige på Regionshospitalet Viborg. 

- Vi troede, hun havde hørt noget fra min svigerfar, som så havde sat en falsk plastik-stork på taget. Først troede vi, at plastik-storken bare var faldet ned, da vi ikke kunne se den, da vi kom hjem klokken fem i morges, men da der ikke var nogen, fandt vi ud af, at det måske i virkeligheden var en levende stork, fortæller Helene Skov.

Helene Skov og hendes mand har i forvejen en datter på syv og en søn på halvandet år. Til trods for den gode historie om storken, der kommer med babyerne, så er der dog ikke noget, der tyder på, at deres syvårige datter kan spises af med den forklaring om lillesøster Caroline Mathilde.

- Hun bliver otte til august, så hun ved godt, hvordan det foregår, griner Helene Skov.

Og historien om storken behøver efter alt at dømme ikke at være lillesøster, Caroline Mathildes, alene. For at det ikke skal være løgn, så har familien nu fået besøg af intet mindre end tre storke - en for hvert barn. Storkene har slået sig ned ved et vandhul lige ved siden af familiens gård.

- Vi har været ovre at stå i vejkanten og tage billeder af dem. Det er jo sjovt at kunne fortælle senere, siger Helene Skov.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Livsstil.