Her holder de Bededagsferie i rustning

Det er ikke den oplagte sommerbeklædning, men til Majmarked i Viborg er der brynjer og lanser i lange baner.

Der er god mulighed for at trække stikket og stikke med sværdet til middelaldermarked i Viborg. Markedet giver gæsterne mulighed for at komme tilbage til middelalderen i en familievenlig udgave.

Den sorte død er afløst af riddershow hver dag klokken 13, hvor markedet lokker med, at man kan komme og møde en vaskeægte ridder. 

Og hvis man kan klemme mere ned efter de utallige konfirmationsfester, der har været rundt omkring i landet i dag, vil der selvfølgelig også være mjød til ganen. 

Det er det første marked af sin slags i år, og derfor har mange middelalder-entusiaster set frem til endelig at kunne trække i rustningen igen. Over 100 deltager i Majmarkedet.

Bag arrangementet står ikke mindre end Europas bedste ridder. Ridder Ole af Viborg med det borgerlige navn Ole Bach har nemlig vundet em i ridder. 

I år er markedet rykket fra Kristi Himmelfartsferien til Store Bededagsferien på grund af VM i Middelalder-kampsport, der skal afholdes på Spøttrup Borg.

Det bliver dog uden deltagelse fra Ridder Ole, der gør sine riddergerninger til hest, mens VM i Middelalder-kampsport er for fodfolkene. 

Markedet blev første gang afholdt i 2010. 

TV Midtvest sender direkte fra Majmarkedet klokken 19.55 på Mokka, når Frisk Fredag slår sig løs igen.