Helt usædvanligt: Radio får flere hundrede musikønsker

Radio Viborg ville gerne mindes Kim Larsen, og den var lytterne med på.

Danskerne er i sorg, efter sanger og sangskriver Kim Larsen i går døde. Det kan de mærke hos Radio Viborg.

Her besluttede de at hylde den folkekære musiker med et Facebook-opslag, hvor de bad lytterne om at ønske deres yndlingssange med kunstneren, og det blev en stor succes.

- Vi får ikke de samme musikønsker mere, som vi gjorde engang. Radioen har ikke den rolle, som den havde i gamle dage, for nu hører folk musikken andre steder. Men det havde vi lige for en stund her. 150 til 200 kom med deres forslag til, hvilke Kim Larsen sange, vi skulle spille. Det er slet ikke normalt her, fortæller radiovært Peder Toft og tilføjer:

- Det er både dem, der gerne vil høre en sang, fordi de synes, den er god, men der er også rigtig mange ønsker, som har været med velbegrundede og detaljerede.

Soundtrack til alle begivenheder

Peder Toft er glad for, at så mange har haft lyst til at hylde Kim Larsen. Han mener, det fortæller meget om, hvor betydningsfuld musikeren har været.

- Han har lavet soundtrack til alle begivenheder i folks liv. Der er kommet en masse historier frem. Lige meget hvor gammel du er, så kender du Kim Larsens sange. Uanset om man har boet i Danmark hele sit liv eller om man er nytilkommen. Man kan ikke bo i Danmark uden at have et forhold til Kim Larsen, forklarer han.

Han fortæller, at især Om Lidt, Pianomand og This is my life har været meget efterspurgte.

- Vi har kunne mærke på forslagene, at folk er sentimentale. De er gået efter de numre, der passer til lejligheden og som har noget på hjerte.

På det, der hed Kielgasten i Holstebro, var Kim Larsen det helt store navn. Se med her.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Kultur.