Helsingør holder liv i superligadrøm med 1-1 mod Viborg

FC Helsingør var foran i den første playoffkamp mod Viborg, men gæsterne fik 1-1 med fra Nordsjælland.

Drømmen om Alka Superliga-fodbold i næste sæson lever fortsat i Helsingør.

1. divisionsmandskabet leverede den bedste præstation, men Viborg kan være mest tilfreds, efter at de to hold onsdag spillede 1-1 i den første af to playoffkampe.

Dermed er det fortsat helt lige inden returkampen i Viborg på søndag, hvor FC Helsingør dog skal på tavlen, hvis oprykning til landets bedste række skal blive en realitet.

Hjemmeholdet havde på forhånd kaldt møderne med Viborg for de største og vigtigste i klubbens historie. Det var dog ikke til at se hos Helsingør-spillerne, der gik uimponeret til opgaven.

Værterne lagde godt ud og fik flere gange presset Viborg tilbage på banen. Dog uden for alvor at blive farlige.

Mathias Johannsen fik den første store chance efter 20 minutters spil, men afslutningen fra kanten af feltet strøg forbi mål.

En par ufarlige afslutninger og gode indlæg var det eneste, som de jyske superligagæster kom frem til i første halvleg, der endte uden mål.

Mål kom der dog blot fem minutter efter pausen. Rasmus Minor Petersen nåede højest på et perfekt slået hjørnespark og sendte fortjent Helsingør i front til stor glæde for de 3382 fremmødte tilskuere - en ny stadionrekord i Helsingør.

Hjemmeholdet pressede på for endnu en scoring, mens Viborg jagtede et vigtigt udebanemål. Det kom, stik imod spil og chancer, da Alexander Jakobsen efter 73 minutter på flot vis flugtede udligningen i nettet.

Der blev ikke scoret yderligere, og dermed holder Christian Lønstrups Helsingør-mandskab fast i superligadrømmen inden returkampen på søndag i domkirkebyen.