Helikopter gik i stykker under dronningens besøg

Under dronningens besøg i Viborg gik hendes helikopter i stykker. Dronningen var aldrig i fare, fastslår chef for Helicopter Wing Karup.

En af forsvarets Merlin 101 helikoptere har siden tirsdag stået stille ved Handelsskolen Viborg. Helikopteren gik i stykker i forbindelse med dronningens besøg tidligere på ugen.

- Vi laver en ganske normal landing med dronningen. I den forbindelse slukker vi helikopteren, da hun skal ud, og da hun er væk, og helikopteren skal startes op igen for at flyve ud til Karup for at tanke brændstof, opdager vi, at der er noget galt med den ene motor, siger Siger Steen Ulrich, Oberst og chef for Helicopter Wing Karup.

- Det viser sig, at den har spist noget grus gennem indsugningen, som er blevet hvirvlet op af luftstrømmen, da den lander. Resultatet er, at dele af motoren er ødelagt, fortsætter Steen Ulrich.  

Motoren er nu blevet skiftet, og helikopteren er fløjet hjem til Karup. Steen Ulrich understreger, at uheldet ikke havde konsekvenser for dronningens videre besøg i Viborg.

- Vi har altid en reservehelikopter klar, når vi flyver med dronningen, så piloterne tog bare en taxa ud til flyvestationen og hentede en ny helikopter, siger Steen Ulrich.

Han påpeger endvidere, at dronningen aldrig var i fare.

- Hun var jo ude af den og på vej til et arrangement i Viborg, da det skete. Det er jo under opstarten bagefter, at noget bliver hvirvlet op i motoren. Det er ganske udramatisk.

Uheldet kommer kort tid efter, at en anden af forsvarets Merlin 101 helikoptere i længere tid stod stille på en mark ved Finderup. Fejlen tvang efterfølgende forsvarets 14 helikoptere af samme type til at blive på jorden. Steen Ulrich understreger dog, at der ikke er noget generelt problem med forsvarets helikoptere.

- Det er to vidt forskellige ting, og det er er tilfælde, at de kommer så tæt på hinanden. Vi er da også meget trætte af, at det sker så tæt på, at vi lige har haft en anden helikopter stående.

- Det her er altså bare sådan noget, der sker en gang i mellem, og det kan man ikke gøre noget ved. Det er ren sort uheld, siger Steen Ulrich. 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Trafik.