Har ventet 10 måneder på løn

Viborg Kommune har ikke udbetalt den løn, som de er blevet dømt til at betale 100 tidligere rengøringsassistenter, der var ansat ved Absolut Rengøring, der gik konkurs i november sidste år.

Pornthit og Kent Berthelsen er træt af at vente på at få betaling. De vil bare gerne have deres penge for det arbejde, Pornthit Berthelsen har udført under den sidste halvanden måned af Absolut Rengørings levetid.

- Det kan simpelthen ikke passe, at de skal vente så lang tid på deres penge. Og det er ikke kun min kone. Det er også alle de andre, som var ansat ved Absolut Rengøring, som står i samme situation, siger Kent Berthelsen på vegne af sin thailandske kone til TV MIDTVEST.

I snart et år har de nu ventet på at få udbetalt halvanden månedsløn, som kommunen er blevet dømt til at betale.

Fagforening utålmodige

Hos 3F i Viborg har de også mistet tålmodigheden med kommunen. Her har de kæmpet for, at 100 tidligere rengøringsassistenter skal have betaling for den løn, som deres konkursramte virksomhed ikke kunne betale.

- De burde have haft deres penge, siger Hanne Andersen, næstformand, 3F Viborg.

Hun mener, at kommunen burde have taget ansvar for at få lønnen afviklet med det samme de blev dømt til at betale Absolut Rengørings lønninger efter konkursen.

Hun føler, at kommunen har forsøgt at trække sagen i langdrag ved at lade det være op til 3F at presse på for at få pengene.

- Man har siddet med armene over kors og ventet på, at vi skulle komme og sige, at vi skal have så og så mange penge og så skal vi argumentere, hvorfor vi skal have de penge, siger næstformanden for 3F og fortsætter:

- Jeg synes, det har været meget uheldigt. Det har hele tiden været op til os at komme med bevisbyrden, siger Hanne Andersen.

Kommunen: 3F har sløset

Kommunekassen har i følge borgmester Torsten Nielsen været lukket, fordi 3F sløset med at indsende oplysninger til kommunens lønkontor. Og fordi materialet fra 3F alt for ofte har været forkert.

- I næsten tre måneder skulle vi rykke for at få den første opgørelse (fra 3F, red.), og det kan jeg ikke forstå, at vi skal vente så lang tid på, siger Torsten Nielsen.

Han håber lige som 3F på, at sagen snart bliver afsluttet.

- Jeg synes godt nok, det er en lang proces. Jeg synes, det vil være bedre, hvis vi kan få fremskaffet det dokumentation, så vi kan få de medarbejdere aflønnet, siger Torsten Nielsen.

Se mere om den historie i vores nyheder klokken 19.30.

Tidligere medarbejdere hos Absolut Rengøring i klemme i tovtrækkeri mellem Viborg kommune og 3F.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.