Handicappede må få købesex

Et flertal i Viborg Byråd har netop bestemt, at det stadig skal være muligt for handicappede i kommunen at få hjælp til at kontakte prostituerede (arkivfoto).

Socialudvalget i Viborg Kommune havde ellers lagt op til, at byrådet skulle stemme for at forslag om at stoppe med at hjælpe de handicappede borgere i kommunen med at få kontakt til prostituerede.

Men et stort flertal i byrådet har netop besluttet at stemme nej til forslaget - og dermed give grønt lys til at ordningen kan fortsætte. Så nu kan de handicappede altså stadig få hjælp til at komme til en prostitueret.

Ni byrådsmedlemmer stemte for socialudvalgets anmodning om at stoppe ordningen, 20 stemte imod og en undlod at stemme. Eet byrådsmedlem var ikke tilstede.

Stor debat i byrådssalen

Sagen gav stor diskussion i salen og mange var på talerstolen med argumenter.

- Bør kommunens ansatte overhovedet ringe på vegne af borgere, har vi garanti for at de prostituerede vil leve et liv, vi vil understøtte, skal vi også køre borgeren? Der var mange, mange argumenter, forklarer borgmester Søren Pape (C), som selv stemte for forslagt om at stoppe ordningen.

Pape stemte for en lukning af ordningen

- Det er en svær etisk overvejelse, for jeg forstår godt argumenterne fra begge sider. Men det, der afgjorde det for mig, var, at det handler om prostitution, og min mavefornemmelse siger mig, at det ikke er rigtigt, forklarer han og tilføjer at kommunen i øvrigt har en sexualvejleder, der kan rådgive borgerne om deres seksuelle muligheder..


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.