Handicappede Daniels flytning udskudt tre måneder

Ditte Østergaard og hendes handicappede søn Daniel har fået forlænget deres tilskud til handicapbolig. Sønnens flytning er derfor udsat tre måneder.

Som 13-årig blev Daniel Østergaard ramt af en hjernebetændelse, der endte med at give ham en hjerneskade og forandringer i rygmarven. Siden da har hans mor passet ham i hjemmet, men den ordning ophørte officielt da Daniel fyldte 18 år.  Så vil kommunen nemlig i stedet flytte ham ind på et bosted i Viborg.

Men Daniel har brug for mere tid, og derfor vil familien beholde ham hjemme. 

En mors 17-årige handicappede søn er tvunget til at flytte, når han fylder 18. Alt for tidligt mener moren.

- Han vil gerne flytte hjemmefra, men han er bare ikke klar til det lige nu, og der er simpelthen fordi utrygheden spiller så meget ind, sagde Daniels mor, Ditte Østergaard for nogle uger siden. 

Får forlænget tilskud til handicapbolig

I sidste uge tilbød Viborg Kommune, at Ditte Østergaard kunne få tre måneders ansættelse på det bosted, hvor hendes nu 18-årige søn Daniel fremover skal bo, men hun ytrede dengang, at hun havde brug for mere hjælp.

- Det eneste vi mangler er, at vi får lov til at blive boende her også, siger Ditte Østergaard og henviser til, at familien ellers skal flytte fra den handicapbolig, som de indtil nu har fået tilskud til at bo i, lød det fra Ditte Østergaard til TV MIDTVEST.

Sagen var altså stadig uafklaret, men på Daniel Østergaards 18 år fødselsdag kom Viborg Kommune så igen på banen.

- Det er ikke spørgsmålet om vi kan finde en løsning, vi skal jo finde en løsning, sagde Claus Fjeldgaard, der er socialchef i Viborg Kommune, i sidste uge.

Og nu er der kommet skred i sagen. Ifølge Ditte Østergaard har Viborg Kommune nemlig nu tilbudt, at hun og Daniel kan få tilskud og dermed blive boende i yderligere tre måneder i deres handicapbolig. Daniels flytning er derfor udskudt med tre måneder.

- Det er vi rigtig glade for. Nu er vi i hvert fald i gang med at samarbejde med bostedet for at udnytte al den tid, vi har, så vi kan få en god overgangsfase på Daniels flytning, og så må vi se, hvordan det går. Hvis de tre måneder ikke slår til, så må vi jo tage kampen igen, siger Ditte Østergaard i dag til TV MIDTVEST.

Hvis flytningen går efter planen, så vil Daniels fremtidige hjem blive det socialpædagogiske botilbud Kærsangervej i Viborg.

 

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.