Hampbrød skal sikre DM-titel

Bageren i Frederiks nær Viborg skal tirsdag forsvare den midtjyske fane ved Danmarksmesterskaberne i brød. Den forsvarende mester stiller op med et hampbrød og tror på en generhvervelse af titlen.

hampbroed2.jpg

Bagermester Lars Trier fra Frederiks er spændt. Siden han sidste år vandt DM i brød i rugbrødskategorien har han tænkt på, hvordan titlen skulle forsvares.

Tirsdag den 22. september møder han landets bedste bagere i København. Denne gang er det et hamp-rugbrød , der skal hive sejren i land. En ide, som allerede opstod ved sidste års DM.  

Dengang sagde han til TV MIDTVEST:- Jeg har en rigtig god ide til næste år. Den vil jeg komme tilbage med. Vi skal forsvare titlen. Det er helt sikkert. Se hele indslaget fra sidste år nederst i artiklen.

bager2.jpg

I 2014 var vinderbrødet lavet på en base af byggrød og blev også en stor succes i hjembyen.

Uanset om det er byg eller hamp, der spiller hovedrollen, er råvarernes kvalitet vigtig for Lars trier. 

- Jeg kan godt lide at bruge nogle gode råvarer. Jeg ved godt, at der måske ikke er så mange, der vil efterligne mig, for det bliver et dyrt rugbrød at lave. Det kommer til at koste dobbelt så meget som mange andre rugbrød. 

80 kroner kiloet koster de hampkerner, der skal i DM-brødet og de har med sikkerhed ikke nogen form for euforiserende virkning. De smager bare som kraftigt ristede nødder. 

- Jeg har haft et par venner, der er betjente til at smage på det, og de siger, at det ikke smager som cannabis. Det er de jo vant til at smage sig frem til, udtaler den forsvarende danmarksmester.

Hør Lars trier fortælle om sit hampbrød:

1:39

Se sidste års indslag med den nykårede Danmarksmester: