Halvanden million til modernisering af forsamlingshus

Formanden for Karup Kultur- og Forsamlingshus håber nu, at andre fonde også vil støtte projektet.

Lokale og Anlægsfonden har for alvor skubbet liv i planerne om at modernisere og udbygge Karup Kultur- og Forsamlingshus.

Fonden har besluttet at støtte arbejdet med 1,5 millioner kroner, og det har ifølge formanden for husets bestyrelse, Pia Hornemann Dohn, stor betydning.

- Med dette tilsagn forventer vi, at andre fonde også støtter op omkring projektet. Lokalt har vi fået en rigtig god opbakning og mange positive tilkendegivelser, hvilket styrker os i troen på, at arbejdet med at modernisere og nytænke vores kultur- og forsamlingshus er det helt rigtige for vores by og området, siger hun i en pressemeddelelse.

Projektet går ud på at modernisere det eksisterende hus og at lave en tilbygning på 175 kvadratmeter. Prisen er sat til 7,2 millioner kroner, og Viborg Kommune har allerede besluttet at støtte arbejdet med 2 millioner kroner. Dertil kommer, at der lokalt er indsamlet 300.000 kroner.

Anna Hassel, der er arkitekt i Lokale og Anlægsfonden, glæder sig over, at man i Karup har skelet til nogle af de andre moderniseringer af forsamlingshuse, som fonden har støttet rundt om i landet.

- For en relativt begrænset økonomi er det muligt at fastholde og udvide forsamlingshusenes traditionelle værdi som omdrejningspunkt for mindre lokalsamfund, siger hun.

Eksternt link: Læs mere om planerne i Karup her


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Kultur.