Hærvejen hitter: Populær som aldrig før

Hærvejen hitter som aldrig før. Det kan mærkes på de mange herberg langs ruten, hvor antallet af overnattende gæster er tredoblet siden 2008.

Vandring på Caminoen i Nordspanien er meget populært, men man behøver ikke at tage helt til sydens sol for at snøre vandrestøvlerne. Også langs den danske Hærvej mærkes interessen for at vandre.

Hærvejen fra Padborg til Viborg er små 300 kilometer, og i knap ti år har alle, for et beskedent beløb, kunne overnatte på ruten i sommermånederne, det fortæller formanden for foreningen, Herberger langs Hærvejen, Andreas Blinkenberg

- Der kommer flere og flere hvert år på ruten, og vi oplever en stigning i antallet af overnatninger. Sidste år havde vi knap 6000 overnatninger på de 12 herberg, siger han til DR Trekanten.

Det er intet mindre end en tredobling siden 2008, hvor der var 2000 overnatninger.

Den naturskønne vandring er blevet en ferieform, som tiltrækker en bred skare af mennesker.Der er både grupper, der går op i kulturoplevelser langs hærvejen, til børnefamilier, der hygger med andre familier på herbergerne, og ifølge Andreas Blinkenberg er også mange, der vælger at tage turen helt alene.

- De tager på vandreture i lange perioder for at lave en slags nyvurdering af deres livssituation. Vi møder også mange, der har været igennem livskriser eller som på anden måde har behov for at lave noget helt andet, siger han.

Vandreforeningen Fodslaw vandrer fra den 10. juli – 16. juli på Hærvejen fra Slesvig til Viborg. Turen starter i Slesvig og slutter i Viborg lørdag den 16. juli på Stænderpladsen foran det gamle Rådhus.
Deltagerne kommer fra hele verden. 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Kultur.