Hærchef tiltales for at fremme konens karriere

Efter cirka et års efterforskning er en tidligere hærchef i den danske hær blevet tiltalt i en straffesag.

Den tidligere topchef i den danske hær Hans-Christian Mathiesen er blevet tiltalt for blandt andet grov pligtforsømmelse og tavshedsbrud.

Det oplyser hans advokat til Berlingske.

Hans-Christian Mathiesen blev sigtet tilbage i januar måned i år. Nu har anklagemyndigheden set på sagen og har altså valgt at rejse tiltale. 

Ritzau har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Forsvarets Auditørkorps, men tiltalen bekræftes i en pressemeddelelse.

- Hærchefen var sigtet i ni forhold, men det er nu barberet ned til godt det halve, fem tiltalepunkter. Hans-Christian Mathiesen nægter sig skyldig, siger advokat Torben Koch til Berlingske.

Auditørkorpset gik ind i sagen efter en række artikler i medierne om nepotisme. Hærchefen skulle have fremmet sin kones karriere gennem magtmisbrug.

Auditørerne begyndte den indledende undersøgelse af anklagerne mod Hans-Christian Mathiesen 19. oktober sidste år.

Det var forsvarsmediet Olfi, der først skrev om sagen.

Berlingske skriver, at den tidligere hærchef skulle have misbrugt sin stilling som hærens øverste chef til at fremme hustruens karriere i forsvaret.

Det skete angiveligt ved, at han påvirkede sit underordnede militære system til at give hustruen positiv særbehandling og fremme hendes karriere på bekostning af både gældende regler og andre ansatte.

Hans-Christian Mathiesen bor i Viborg og har arbejdet i Karup. 

/ritzau/

TV MIDTVEST bragte indslaget her, da Hærchef Hans-Christian Mathiesen blev sigtet for tjenestemisbrug og grov pligtforsømmelse d. 31. januar 2019. 

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.