Håndværket går i arv: Far og søn bygger violiner sammen

Vincent Knudsen er blevet udlært som violinbygger i USA og arbejder nu sammen med sin far i Bjerringbro.

Man siger, at evner og interesser ofte går i arv.

Det er familien Knudsen i Bjerringbro et godt bevis på.

Robert Knudsen er violinbygger og har i mange år haft et værksted i byen. Nu han har så fået selskab af sin 28-årige søn Vincent Knudsen, der er vendt tilbage til Danmark efter at have gennemført en uddannelse som violinbygger i Chicago.

- Jeg nyder at have ham gående på værkstedet. Jeg har gået alene i 25-30 år, så det er dejligt med noget mere liv, siger Robert Knudsen.

Vincent Knudsen er nu tredje generation violinbygger i familien. Robert Knudsen lærte i sin tid håndværket af sin far, og Vincent var heller ikke i tvivl, hvilken vej han skulle vælge.

- Der findes et billede af mig, hvor jeg er halvandet til to år gammel og sidder med en lille høvl i hånden og er i gang med at hjælpe min far på værkstedet. Jeg har fået det ind med sutteflasken, konstaterer han.

 
 
Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

En ny violin fra familien Knudsen koster typisk omkring 75.000 kroner. Robert Knudsen kan - når han er mest effektiv - nå at bygge to violiner om måneden. 

De italienske stradivarius-violiner bliver af mange betragtet som det mest ypperste, man kan forestille sig. Unge Vincent i Bjerringbro drømmer også om at lave det perfekte håndværk.

- Jeg kender rigtigt mange, hvis drøm det er blive lige så gode som Stradivarius. Men hvorfor sigte efter at blive lige så god som en anden, hvis man kan blive bedre. Det er nok drømmen. Og så har jeg en lille bidrøm om, at jeg godt kunne tænke mig at lave et helt orkester med bare mine instrumenter, siger Vincent Knudsen. 

Robert Knudsen er lige nu i gang med at bygge sin violin nummer 415 - Vincent har bygget 15.

Evner og interesse går ofte i arv - det er Vincent Knudsen her et levende bevis på.Han er tredje generations violinbygger med base i Bjerringbro.Og er lige kommet tilbage efter at have taget violinbyggeruddannelsen i Chicago.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.