Gulerods-konflikt er løst

Den langstrakte konflikt mellem 3F og gulerodsproducenten DanRoots ved Tange er forbi. Parterne har indgået et forlig.

Den langstrakte konflikt mellem 3F og gulerodsproducenten DanRoots ved Tange er forbi. 3F og underleverandøren GBJ Packing blevet enige om en 3F overenskomst.

- Jeg er rigtig glad for, at vi har nået en aftale. Jeg synes, det er en sejr for os alle sammen og for aftalemodellen, siger Bent Sander Madsen, der er formand for 3F i Bjerringbro og omegn.

I næsten halvanden måned har de stridende parter været i konflikt. 3F har blokeret gartneriet, så det ikke kunne komme af med sine varer. Det gjorde de, fordi fagforeningen var utilfreds med, at en underleverandør til gartneriet havde indgået overenskomst med Kristelig Arbejdsgiverforening.

 

- På grund af ordrenedgang, så har jeg været nødsaget til at skille mig af med cirka 25 mand. Efter konflikten ekskalerede, så så jeg ingen anden udvej end at den lokale 3F’er og jeg vi satte os ned ved forhandlingsbordet og prøvede at nå hinanden, lyder det fra Torben Rud Nielsen, der er Direktør i GBJ Packing APS.

 

 Og det lykkedes. tirsdag eftermiddag blev3F og underleverandøren GBJ Packing enige om en 3F overenskomst. Dermed er konflikten løst.

Resten af de ansatte på DanRoots i Tange har i forvejen en overenskomst med 3F.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.