Gry og andre børn har brug for dine brugte deodoranter

Gry Rønning-Bæk fra Viborg har ADD. Derfor har hun og andre børn med diagnoser brug for kuglerne fra brugte roll-on deodoranter.

9-årige Gry Rønning-Bæk lider af ADD. En kugledyne har vist at have en positiv effekt på hende.

En særlig kugledyne hjælper folk med eksempelvis ADHD eller ADD med at sove bedre om natten. Der er bare et problem. Dynen koster mellem 4.000 og 10.000 kroner. Derfor har 9-årige Gry Rønning-Bæks mor taget sagen i egen hånd. Hun har derfor besluttet sig for at samle kugler ind børn, der kan have gavn af sådan en dyne.

- Man har fundet på den her geniale idé, hvor man kan bruge og genbruge kuglerne fra deodoranter til at lave de her kugledyner til børn, siger Camilla Rønning-Bæk. 

Der skal mellem 1200 og 1500 kugler til en enkelt kugledyne. Foto: Hans Olav Sandal, TV MIDTVEST

Datteren Gry har tidligere prøvet en af de dyre kugledyner gennem Viborg Kommune. Den er nemlig anerkendt til at stimulere nervesystemet. Ideen Kugledynehjælpen findes på Facebook og er en måned gammel. Camilla Rønning-Bæk er en af de 400 frivillige ambassadører, der forsøger at sprede budskabet om kuglerne. Nu tager en lokal frisør imod kuglerne, og på kommunens genbrugsplads kan man også aflevere sine brugte roll-on deodoranter til formålet. 

Man har fundet på den her geniale idé, hvor man kan bruge og genbruge kuglerne fra deodoranter til at lave de her kugledyner til børn.

Camilla Rønning-Bæk

- Vi tænkte, at vi kunne sætte en beholder op, hvor vi skriver, at her kan borgere få lov til at aflevere de her roll-ons med kuglerne i, hvis de har lyst til at støtte den her sag. Så er det frivilligt, om man vil det, siger Pia Vejling, der er kommunikationsansvarlig hos REVAS, der håndterer affaldssorteringen og genbrugsstationerne i Viborg Kommune.

Flere steder i landet kan kuglerne indleveres. Her kan du se hvor

02:15

Hele indslaget om kuglerne, kan du se lige her. 

Luk video