Grundfos vil af med mere overskudsvarme

En ny energicentral skal give Bjerringbro Varmeværk mulighed for at udvide brugen af varme fra Grundfos' produktion. Det kan give plus på kontoen i både økonomisk og miljømæssig forstand.

grundfos17_0.jpg

I løbet af 2016 vil en ny energicentral efter planen se dagens lys. Det er Bjerringbro Varmeværk, der står bag projektet, som skal udvide kapaciteten i forhold til at levere køling til maskiner og udstyr i Grundfos og producere fjernvarme til borgerne i Bjerringbro. Metoden betyder mindre CO2-udledning fra fjernvarmeværkets produktion og billigere varme til forbrugerne.

De første skridt blev taget for tre år siden, da Bjerringbro Varmeværk og Grundfos sammen åbnede en energicentral. Den nye energicentral vil blive bygget op efter samme principper som den gamle, og vil levere maskinkøling til Elektronikfabrikken og varme til Bjerringbros borgere.

- Den fælles energicentral har været en stor succes, og vi vil gerne udvide kapaciteten. Det er det samme grundlæggende koncept, men nu har vi tre års erfaring at bygge på, så vi kan forfine det. Det kan give os en god, billig og bæredygtig kilde til varme, og vi kan skære markant ned på forbruget af fossile brændsler og samtidig mindske vores forbrugeres varmeregninger, fortæller driftsleder Charles Winther Hansen fra Bjerringbro Varmeværk.

Helt konkret kan man årligt skære yderligere 15 procent af de fossile energikilder fra og spare i omegnen af 600-700 kroner per husstand med den nye energicentral og den fordoblede kapacitet.

- Det er dejligt at se at den idé, vi sammen har gjort til virkelighed, nu kan blive udbygget. Det er grøn, bæredygtig energi, som både vi og vores lokalsamfund kan få noget ud af, og derfor kan vi kun bifalde, at Bjerringbro Varmeværk går videre med det, siger Klaus E. Christensen, Senior Project Manager, Environment, hos Grundfos.

Ved etableringen af den nye energicentral står Bjerringbro Varmeværk selv for det fulde projekt, som forventes at være færdigt og i drift i løbet af 2016.