Grundfos-regnskab skuffer

Der er både positive og negative toner at spore i Grundfos’ netop offentliggjorte regnskab.

Grundfos har netop offentliggjort regnskabet for første halvdel af 2014. Pumpekoncernen oplever vækst i Kina og på det nordamerikanske marked. Alligevel skuffer regnskabet.

- Der er andre steder, hvor det står stille. Det gælder for eksempel visse steder i Europa, hvor situationen i Rusland og Ukraine også påvirker resultatet. Samlet set er vi ikke selv tilfredse med resultatet. Først og fremmest er vores indtjening ikke god nok, lyder det i en pressemeddelelse fra Grundfos' nytiltrådte koncernchef, Mads Nipper.

Regnskabet for første halvår viser en omsætning på 11,1 mia. kr. og en vækst på otte procent målt i lokal valuta. Det tal svarer til to procents vækst i danske kroner. Resultatet før skat lyder på 301 mio. kr., hvilket er mindre end resultatet fra 2013.

Ny strategi skal sikre vækst

Grundfos har nu planer om at udarbejde en revideret koncernstrategi, der skal skabe både vækst og indtjening.

- Sammen skal vi være endnu mere fokuserede og skarpe i prioriteringerne, så vi styrker vores kerneforretning de rigtige steder med vores energieffektive kvalitetsprodukter og unikke teknologier til gavn for kunderne og miljøet, lyder det fra Mads Nipper.

Grundfos' forventninger til resten af året er beskeden salgsvækst og et samlet resultat lige under 2013-resultatet