Grundfos-formand trækker sig fra familievirksomheden

Niels Due Jensen fylder 75 og stopper samtidig som bestyrelsesformand for familiefond, der ejer Grundfos.

En af Danmarks mest markante erhvervsskikkelser fylder torsdag 75 år, og i den anledning nedtrapper han sit engagement i den familievirksomhed, han har præget i mere end 50 år.
    
Det drejer sig om Niels Due Jensen, der er søn af Grundfos-stifteren Poul Due Jensen.

quoteNu vil jeg tillade mig at holde lidt mere fri, nyde naturen, rollen som bedstefar og måske rejse

Niels Due Jensen, afgående formand, Poul Due Jensens Fond

Niels Due Jensen stopper i forbindelse med sin fødselsdag som formand for Poul Due Jensens fond, der ejer Grundfos-koncernen.
    
- Det går rigtigt godt for Grundfos, og jeg synes, at der bliver taget hånd om også de bløde værdier, så jeg er helt tryg ved nu at lade stafetten gå videre.
    
- Nu vil jeg tillade mig at holde lidt mere fri, nyde naturen, rollen som bedstefar og måske rejse, siger Niels Due Jensen, som dog agter fortsat at kigge forbi virksomheden fra tid til anden. 

Overtog ansvaret i 1977

Han kom i lære som maskinarbejder på Grundfos i 1960 og læste siden videre til maskiningeniør.
    
Efter nogle år som udviklingsingeniør overtog han i 1977 ansvaret for virksomheden, da hans far døde.
    
Han bestred posten som koncernchef i 26 år, inden han overgik til bestyrelsesformand, først for Grundfos og siden for Poul Due Jensens Fond.
    
- Niels er en ener. Han henviser ofte til sin fars mange idéer og visioner for Grundfos, men det er og bliver Niels, som gjorde Grundfos til verdens største og teknologisk førende i branchen, siger Mads Nipper, der i dag er koncernchef i Grundfos.
    
Det bliver Jens Bager, der tidligere var administrerende direktør i medicinalvirksomheden ALK Abelló, der fremover skal sidde for bordenden i Poul Due Jensens Fond.
    
/ritzau/
  


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.