Grundfos: Asylannoncer skader eksporten

Annoncer rettet mod asylsøgere i internationale medier kan forværre erhvervslivets vilkår, siger virksomheder.

Flere større danske virksomheder beder nu regeringen om at aflyse den bebudede annoncekampagne, som skal få asylsøgere til at fravælge Danmark, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten fredag.

For annoncerne vil sende det klare signal, at Danmark er et lukket land, og det kan forværre erhvervslivets mulighed for at rekruttere arbejdskraft og gøre det sværere at eksportere til visse markeder, lyder det fra Grundfos.

- Regeringen indrykker helsidesannoncer, hvor vi fortæller mennesker, at vi helst ikke vil se dem. Det bliver vi ikke rigere af, det bliver vi kun fattigere af, så herfra er anbefalingen at aflyse initiativet, siger kommunikationsdirektør i Grundfos Kim Nøhr Skibsted.

Også Hos Microsoft Development Center Copenhagen, hvor der er ansatte fra 40 forskellige lande, er man uforstående over for Venstres annoncekampagne.

Administrerende direktør Charlotte Mark frygter, at kandidaterne stopper med at interessere sig for Danmark som et land at komme til, hvis retorikken fortsætter med at være "så stram og unuanceret".

- Man bør droppe kampagnen, siger hun til Jyllands-Posten.

Den danske koncern Norisol med 1500 medarbejdere fordelt i Danmark, Norge og Sverige ryster også på hovedet af den bebudede annoncekampagne.

- Overordnet set er det jo bare et eksempel på, at tonen er blevet for hård i forhold til udlændinge, og det kan jo bekymre, hvilke konsekvenser det får for væksten i Danmark, siger koncernchef Carsten Hoeck.

Venstre afviser kritikken og siger til Jyllands-Posten, at regeringen holder fast i kampagnen.

/ritzau/

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.