Grisetransportør slipper for at aflive 680 grise - er blevet solgt til Italien

Vognmand Carlo Vendelbo her nu fået solgt sine 680 strandede grise kort tid før deadline.

I allersidste øjeblik lykkedes det griseeksportør Carlo Vendelbo at få solgt de 680 grise, der siden torsdag har været strandet i en transportstald i Tjele. Halvanden time før grisene skulle have været aflivet fik Carlo Vendelbo lavet en aftale med en italiensk køber.

- Jeg har det rigtig godt. Jeg er Danmarks lykkeligste mand. Grisene ruller og er på vej til Italien, og jeg er vanvittig glad ved, at det blev enden på det, siger Carlo Vendelbo.

Nye regler spændte ben

I torsdags var lastbilen med de 680 grise på vej til Polen, men på grund af hedebølgen skulle Carlo Vendelbo holde en varmepause på seks timer i Tjele. Pausen betød, at transporttiden ville overstige de maksimale 24 timer.

Fødevarestyrelsen skulle derfor godkende et nyt afgangstidspunkt i logbogen, før grisene kunne komme afsted. Men styrelsen svarede, at det ville tage 48 timer - foruden weekenden - at godkende ændringen.

Samtidig siger reglerne også, at grisene maksimalt på stå i transportstalden i seks døgn – herefter skal de aflives. Og det var altså kun halvanden time før denne frist, at grisene blev solgt. Carlo Vendelbo ender med at tabe 100.000 kroner på sagen, da grisene blev solgt billigere end normalt.

Se her Carlo Vendelbo reflektere over, om han selv kunne have gjort noget anderledes.