Graffitimaler taget på fersk gerning: Politiet mener, at han har mere på samvittigheden

Politiet har indtil videre fundet graffiti 14 forskellige steder i Viborg midtby. Den unge mand har tilsyneladende brugt tre forskellige signaturer.

En ung mand blev fredag aften taget på fersk gerning, da han var i fuld gang med at lave graffiti i en baggård i Viborg, og politiet vil nu gerne høre fra andre husejere, der måtte have været udsat for mandens udfoldelser.

Politiet fik fredag aften klokken 23.07 en anmeldelse om, at manden var på spil i en baggård ved Gravene. Baggården har også forbindelse til St. Sankt Hans Gade, og ordensmagten sendte to patruljer afsted for at få en snak med den unge mand.

Betjentene fra den ene patrulje gik ind i baggården fra Gravene, og da graffitimaleren opdagede det, smed han spraydåsen fra sig og tog flugten ud mod St. Sankt Hans Gade - kun for at løbe direkte i armene på betjentene fra den anden patrulje.

Graffitimaleren viste sig at være en 22-årig mand Skive. Han er nu sigtet for hærværk, og politiet formoder, at han har været på spil flere steder i Viborg.

Brugte tre forskellige tags

Indtil videre har ordensmagten fundet graffiti i alt 14 steder i nærheden af Gravene, og teorien er, at den unge mand har benyttet sig af tre forskellige tags, som man kalder de mærker eller signaturer, som graffitmalerne benytter sig af.

Det drejer sig om: SAMY, SU04 og ROYLE.

- Det hører til sjældenhederne, at vi tager graffitmalere på fersk gerning, men nu har vi mulighed for at få flere sager opklaret, så hvis andre har været udsat for graffiti med disse tags, hører vi meget gerne fra dem, siger politikommissær Peter Justesen fra lokalpolitiet i Viborg.

Ud over en ekstra spraydåse fandt politiet i øvrigt også halvandet gram hash i mandens rygsæk, da han blev visiteret.

Lokalpolitiet i Viborg kan kontaktes på telefon 114.