Giftigt stof på Viborg-skole

Rosenvængets skole i Viborg har konstateret det giftig stof, PCB, i en fløj, som skal rømmes efter sommerferien, mens skolen helt akut sætter gang i ekstra udluftning.

De er i gang med den store udluftning på Rosenvængets Skole i Viborg, fordi der på skolen er blevet målt et for stort indhold af det giftige stof PCB - poliklorerede bifenyler.

- Vi skal have elever, personale og alle hjælpemidler ud af vores skole. Vi har en del forhold, vi skal have løst, og det skal løses et andet sted, og så skal vi have flyttet hele skolen, fortæller Chris Rævsgaard Hansen, der er skolechef i Viborg Kommune.

PBC er en miljøgift, der er mistænkt for at være kræftfremkaldende. Den blev i 60'erne og 70'erne brugt i byggeriet - blandt andet i fugemasse.

- Der bliver allerede startet rengøring af vinduer og karme i aften (onsdag red.), siger Anne Borup Svendsen, der er skoleleder på Rosenvængets Skole.

Skolen har 85 elever med særlige behov. De skal have nye lokaler inden næste skoleår. En rapport fra sidste år viste, at op mod 60 danske skoler kan have PCB - et antal, der overskrider sundhedsmyndighedernes grænseværdi.

02:07 Luk video