Gerningsmand udvist: Slog 63-årig mand i hovedet med spade

En mand udvises af Danmark, mens fire andre får lange fængselsstraffe efter et voldsomt røveri i Skals.

Der er nu sat endeligt punktum i en sag fra Skals ved Viborg, hvor en gruppe unge mænd slog en 63-årig mand i hovedet med en spade og udsatte ham for strøm fra en strømpistol.

Det grove overfald og røveri skete i maj 2015. Fængselsdommene blev i første omgang anket, og derfor faldt der i dag endelig dom ved Vestre Landsret.

- Hovedmanden, Sherzad Jabarkheil, har fået seks år og fem måneders fængsel, og så er han blevet udvist af landet. Det blev han ikke i første omgang, forklarer Tina Ørskov, der er anklager hos Statsadvokaten i Viborg til TV MIDTVEST.

Han blev ved byretten idømt otte års fængsel, men den fængselsstraf fandt Landsretten altså for hård. Det samme gælder for tre af de resterende fire gerningsmænd, der også fik mildere domme:

Abdullahi Aden fik ved Landsretten tre år og ni måneders fængsel. Nawid Sediq og Siyar Rayeq blev begge idømt tre års fængsel, mens Sharaz Jabarkheil, ligesom ved byretten blev idømt anbringelse. Samtidig blev de alle fire idømt en betinget udvisning af Danmark.

- De er ikke blevet fundet skyldige i egentligt hjemmerøveri, men er blevet dømt for groft røveri. Det trækker ned, forklarer Tina Ørskov om de mildere straffe.

Ved røveriet hos den 63-årige mand slap de fem unge mænd afsted med en pung, hvori der lå 2.000 kroner, og et dankort, som de senere forsøgte at bruge. 

Det er dette "pengespor" og oplysninger fra telefonmaster i området, der i sommeren 2015 førte politiet på sporet af gerningsmændene.