Genbrugsbutik rejser sig af asken: - Det er blevet så godt

Alle varer måtte kasseres, da Danmission Genbrug i Viborg blev ramt af en brand. Nu er butikken endelig klar til at åbne igen.

Efter et halvt år med lukkede døre kommer der nu igen liv i Danmissions genbrugsbutik på Koldingvej i Viborg.

Butikken slår dørene op på torsdag, og det er i sig selv en begivenhed, der glæder de mange frivillige. Men glæden og stoltheden bliver ikke mindre, når man tænker på baggrunden for, at butikken måtte lukke.

Om aftenen den 12. juni sidste år blev butikken hærget af en brand efter et kraftigt lynnedslag. Branden gav så store sodskader, at alt måtte kasseres bortset fra den gamle købmandsdisk.

Siden har de frivillige knoklet for at genopbygge butikken - og det med et resultat, som de er meget stolte af.

- Jeg er ellevild. Det er blevet så godt, siger bestyrelsesformand Ruth Dolmer. 

Efter branden overvejede de frivillige at sælge nogle af de mange varer på et brandudsalg, men den tanke blev hurtigt opgivet igen. Tøj, porcelæn og alle de andre varer på hylderne var simpelthen alt for sodskadede til, at det kunne lade sig gøre.

Dagen efter branden lå der et tyk log sod over alt i butikken.
Dagen efter branden lå der et tyk log sod over alt i butikken.
Foto: Kristian Mørk Andersen, TV MIDTVEST

TV MIDTVEST besøgte genbrugsbutikken dagen efter branden, og der var de frivillige naturligt nok meget påvirkede af situationen. De havde dog ikke mistet modet og lovede, at de ville gøre alt, hvad de kunne få at få butikken til at køre igen.

Og som sagt så gjort. Nu står der en ny og flot butik, og arbejdet har været med til at styrke sammenholdet i butikken.

- Det var selvfølgelig meget slemt, da det skete. Men jeg kan kun sige, at når det nu skulle være skidt, så er det blevet rigtig godt efterfølgende, siger en af de frivillige i Danmission Genbrug, Birthe Mosekjær.

Før branden omsatte genbrugsbutikken for knap en halv million kroner om året.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.