Genan: Styrelse undersøger revisor

Myndighederne indleder en undersøgelse af den revisor, der gennem flere år har forsynet Genan med blanke påtegninger.

Erhvervsstyrelsen går ind i regnskabsskandalen i den PKA-ejede Viborg-virksomhed Genan, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Den statsautoriserede revisor Bjarne Nielsen blev i juni fyret fra sin stilling i revisionsfirmaet, Deloitte, fordi han ikke har reageret overfor Genans regnskaber, men nu risikerer han mere alvorlige konsekvenser for sin rolle i affæren.

Kigger nærmere på 2012-regnskab

PKA beskyldte i sidste uge Genans stifter og nu tidligere storaktionær, Bent A. Nielsen, for i årevis at have pyntet på virksomhedens regnskaber. Derfor går Erhvervsstyrelsen, der fører tilsyn med revisorer og revisionsvirksomheder, ind i sagen. I første omgang vil styrelsen kigge nærmere på virksomhedens 2012-regnskab.

Ifølge Jyllands-Posten har Bjarne Nielsen har revideret Bent A. Nielsens personlige regnskaber. I sidste uge nedskrev PKA sin investering i selskabet med 830 millioner kroner, og torsdag købte de Bent A. Nielsen ud af virksomheden, der genanvender bruge tæk, og smed både ham samt en søn og en datter ud af selskabets ledelse.

 

TV MIDTVEST sendte forleden dette indslag, da Genan blev reddet fra tvangsopløsning.

01:58 Luk video