Gaslager opgiver at hælde vand i fjorden

Et gaslager nord for Viborg har endeligt tabt kampen i retten om at få lov at bruge Limfjordens vand til lageret.

Lille Torup Gaslager har lige nu en tank fyldt med 500 millioner liter vand, og nu er det endeligt, at de ikke må tømme vandet ud i Limfjorden. 

Tidligere har gaslageret brugt vand fra Limfjorden til at udligne trykket med i de underjordiske gaslagre. Den praksis fik de dog i december 2016 forbud imod. Og nu er fristen for at klage over den afgørelse kommet og gået, så Lille Torup Gaslager må finde andre veje, siger afdelingslederen hos Lille Torup Gaslager. 

- Nu skal der findes en anden praktisk løsning for, at den udfordring bliver løst, siger Allan Therkelsen. 

Der er allerede flere idéer på borden hos virksomheden. 

- Det kan være transport med lastbiler eller transport med rør. Det kan være rensning af vandet. Der er stadig eksterne aktører, der kontakter os og fortæller, at de har en løsning, siger afdelingslederen. 

Glæde hos Fjordvenner

Hos Foreningen Fjordvenner har man været en del af kampen imod Energinets gaslagre i Lille Torup siden starten. De fejrede allerede sejren i Miljø- og Naturklagenævnet i december, men nu hvor fristen for at gå rettens vej også er passeret, er der igen glæde at spore. 

- De har fundet ud af, at vi har haft ret hele tiden, og de er bare forsøgt at omgås den retslige kendelse, der har været i henhold til lovens lange arm, siger Sigvald Fihl, der er formand for Foreningen Fjordvenner. 

Arbejdet er dog ikke slut for Foreningen Fjordvenner. De forbereder nu en erstatningssag imod Energinet for forurening af Limfjorden. 

Et gaslager nord for Viborg har endeligt tabt kampen i retten for at få lov at bruge Limfjordens vand til lageret.