Gammelt rådhus bliver til boliger

Viborg Kommune har solgt tre tidligere rådhusbygnigner til Boligselskabet Sct. Jørgen. De skal blive til 32 nye almene boliger

De solgte boliger er Hans Gård i St. Sct. Hansgade samt Købmandsgården og Hödrichs Gård i hjørnet af Nytorvgyde og Sct. Mogens Gade.

Boligselskabet vil renovere og ombygge bygningerne, så de bliver til 32 nye lejligheder med en gennemsnitlig størrelse på 110 kvadratmeter. Selskabet forventer, at skulle investere 70 millioner kroner i en renovering af de gamle bygninger.

- Hödrichs Gård er fredet, mens de øvrige bygninger har status som bevaringsværdige. Der er således tale om bygninger af væsentlig historisk og arkitektonisk værdi. Vi er meget glade for, at Viborg Byråd har betroet os at renovere disse bygninger, så de fremover kan tjene som gode almene boliger, siger Jørn Cato Nielsen, formand for Boligselskabet Sct. Jørgen.

Vil gøre Nytorv mere attraktivt

Udover at bygge nye lejligheder i hjertet af Viborg, vil boligselskabet også arbejde på at få skabt mere liv på og omkring Nytorv:

- Vi ser gerne at fremtidens Nytorv bliver et rigtigt torv med alle de aktiviteter, der er forbundet hermed. Som boligselskab hverken kan, må eller vil vi drive for eksempel hotel eller restaurant. Men vi vil gerne være katalysator for en udvikling, der gør det muligt at etablere sådanne aktiviteter i området. Vi er allerede i en positiv dialog med private investeringsselskaber og andre herom, siger Jørn Cato Nielsen.

Boligselskabet overtager Købmandsgården og Hödrichs Gård den 1. november, mens Hans Gaard i St. Sct. Hansgade først bliver overtaget senere.

120621Solgt2.jpg

120621Solgt3.jpg

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.