Gamle drabssager genåbnes

Ny DNA-teknologi får nu Midt- og Vestjyllands Politi til igen at gennemgå to gamle uopklarede drabssager. Politiet håber, at kunne finde nye beviser i sagerne.

 

Det er en 21 år gammel sag fra Viborg, som Midt- og Vestjyllands Politi nu igen støver af, i håbet om at få kløerne i drabsmanden.

Slået ned i 1991

Om natten den 18. oktober 1991 blev gymnasieeleven Kirsten Larsen slået i hovedet med en stumb genstand - uden for en port midt i Viborg.

Se indslaget fra 18. oktober 1991 her:

Overfaldet fra 18. oktober 1991ny

Døde fire dage senere

Kirsten Larsen blev fundet med åbent kraniebrud og hun døde af sine kvæstelser fire dage senere.

Se indslag fra 23. oktober 1991 om efterforskningen:

Rejseholdet tilkaldes 23. okt. 1991

Gerningsmand flygtede

Dengang pegede alle spor på en udenlandsk mand, som flygtede til Marokko, men beviserne mod ham var aldrig overbevisende nok til at dansk politi kunne få manden udleveret.

Ny DNA-teknik

Nu gør ny teknologi at man med meget lidt biologisk materiale kan lave en fuld DNA-profil, som kan føre til gerningsmanden.

- Vi vil nu gå ind og kigge på de effekter og genstande, som har været sikret for lang tid siden  - og prøve at se i samarbejde med kriminalteknikere og og retsmedicinere - om det er muligt, at løfte noget biologiske materiale af de genstande, som vi ikke har haft mulighed for før, siger Michael Kjeldgaard, vicepolitiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Tysker blev kvalt

Udover Kirsten-sagen, så genåbner politiet også sagen om en tysk kvinde, der blev fundet kvalt i en grøft ved Ulfborg i 1986.

Se aftenens indslag her:

Ny DNA-teknologi får nu Midt- og Vestjyllands Politi til igen at gennemgå to gamle uopklarede drabssager.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.