Gadeidræt rykker ind på skoler i Viborg

Legepladserne på flere skoler i Viborg Kommune er midlertidigt omdannet til et mekka for gadeidræt. Kommunen varmer op til etableringen af et permanent street-hus.

Gadeidrætten er for en stund rykket væk fra gaderne og ud på skolerne flere steder i Viborg Kommune. Eleverne skal prøve at bevæge sig på nye måder, og derfor får de nu chancen for at prøve kræfter med skateboard og klatrevæg. 

- Det er ikke noget, der sker hver dag. Derfor er det sjovt, siger Karla Hjort Ebdrup, der er elev på Brattingborgskolen i Klejtrup.

En karavane med forskellige former for gadesport har i denne uge slået lejr på Brattingborgskolen, og den sædvanlige legeplads på skolen i Klejtrup er blevet peppet op med noget helt nyt.

- Det handler bare om at have det sjovt og bevæge sig. Det er det, jeg synes, der er vigtigt, fortæller Kasper Funk, der er instruktør i Street-karavanen.

Viborg vil være mekka for gadeidræt og har sendt en street-karavane ud til flere skoler.

Viborg Kommune har sendt karavanen rundt til seks skoler. Fordi gadeidrætten kan noget andet end traditionelle idrætter som håndbold og fodbold. 

- Der er bare nogle børn og unge, der har det bedre med den her form for bevægelse, siger kommunens kulturkonsulent, Henrik Hauritz.

Skal man dømme ud fra børnene på Brattingborgskolen, så er gadeidrætten et velkomment tiltag. 

- Man kan lære mange ting, som man ikke kan i forvejen, siger Nicklas Thordal Nøhr, der er elev på skolen. 

Også instruktøren er begejstret for modtagelsen. 

- Forældre eller lærere kommer hen og fortæller, at nogle af børnene ikke plejer at være så aktive i idræt, men nu er det lige pludselig noget, som de ikke har prøvet før, og så springer de på og giver den gas, siger Kasper Funk.

Når karavanen ruller videre, kan børnene se frem til, at Viborg snart får et nyt street-hus med plads til gadeidræt i alle afskygninger. Efter planen skal det nye hus åbne til februar.
 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Uddannelse.