Gadeidræt er populært som aldrig før

Løbehjul, basket og fodbold på gadeplan er det nye sort. Det mærker de blandt andre hos GAME Streetmekka i Viborg.

Gadeidrætten vinder frem i Danmark. Over alt i landet bliver sportsgrene som streetfodbold, streetbasketball og skateboarding mere og mere populært blandt især unge mennesker. 

quoteDe sidste par år er der flere og flere ildsjæle, som er begyndt at få etableret nogle centre rundt omkring.

June Højgaard Simonsen, Børne- og Ungekonsulent, DGI Midtjylland

Den tendens er også kommet til vores landsdel. GAME Streetmekka i Viborg, som er et gadeidræts- og kulturhus, mærker tydeligt den stigende interesse for de forskellige sportsgrene.

Huset har i alt 6.000 medlemmer, og det får i gennemsnit 200 nye hver eneste måned.

- Det har noget at gøre med, at det er så uforpligtende, som det er. Her kan du møde op, og du kan stå og lure lidt, og så kan du hoppe med, hvis du har lyst, fortæller Thomas Gissel, der er daglig leder hos GAME Streetmekka.

Foruden Viborg findes der også gadeidrætsfaciliteter i blandt andet Skive, Silkeborg, Brande og Herning. Hos DGI Midtjylland mærker man, hvordan flere og flere byder sig til i kampen om at få fat i de unge gadeidræts-udøvere.  

 - Der er efterhånden nogle stærke miljøer rundt omkring, som hylder gadeidrætten og som elsker at dyrke det. De sidste par år er der flere og flere ildsjæle, som er begyndt at få etableret nogle centre rundt omkring ved at finde nogle gamle faciliteter og få bygget noget op, fortæller June Højgaard Simonsen, der er børne- og ungekonsulent hos DGI Midtjylland.

GAME Streetmekka mærker tydeligt den stigende interesse for gadeidrætten. Det har i alt 6.000 medlemmer.