Fyret Viborg-træner: Det var hårdt at sige farvel

Allan Heine ærgrer sig over, at han ikke fik lov til at rette op på den dårlige sæsonstart.

Han accepterer klubbens beslutning - men det var en svær situation for Viborg HKs fyrede cheftræner Allan Heine, da han torsdag skulle sige farvel til spillerne. 

- Jeg har været her i lidt over fire år og haft mange fantastiske stunder i klubben. Mange af spillerne har jeg arbejdet sammen med i flere år, så det er selvfølgelig noget, der gør ondt, fortæller han.

Viborgs ledelse valgte torsdag at give Allan Heine en fyreseddel efter fem tabte kampe i træk. Dermed blev han føjet til en lang liste med prominente navne, der også har fået en fyreseddel i Danmarks mest vindende klub på kvindesiden. En liste der tæller navne som Ryan Zinglersen, Jakob Vestergaard, Christian Dalmose, Oskar Bjarni Oskarsson og Martin Albertsen.

- Jeg er ærgerlig og skuffet, men sur... det synes jeg ikke, at jeg kan tillade mig at være. Jeg accepterer fuldt ud, at det er klubbens beslutning, og det er sådan det er lige nu, men det er klart, at det er hårdt, når man bruger stort set alle sine vågne timer på at få noget til at lykkes, siger Allan Heine.

Har før mødt modgang

Den fyrede træner er den første til at erkende, at spillet ikke har fungeret i den nye sæson. Hvorfor resultaterne er udeblevet, har han ikke et klart svar på.

- Havde jeg vidst det, så jeg havde jeg lavet noget om på banen, men det er bare ikke lykkedes os at finde løsningen. Det er i sidste ende mit ansvar, og sådan er det. Jeg er bare enormt ærgerlig over, at vi ikke nåede i mål, som jeg gerne ville. 

- Det er ikke første gang i min trænerkarriere, jeg har mødt modgang. Jeg synes også, at vi i sidste sæson viste, at modgang kan gøre os stærke, men klubben har taget en beslutning og det accepterer jeg fuldt ud.

Hvad fremtiden bringer, har 38-årige Allan Heine, der tidligere har været træner i Ringkøbing Håndbold, ikke styr på.

- Jeg forsøger at tage det så roligt som overhovedet muligt. Lige nu handler det om at få det til at bundfælde sig, og så må vi se, hvad fremtiden skal bringe, siger han.