Fyrede Vestas-folk i arbejde igen

Mindst hver fjerde er kommet i arbejde igen efter at vindmøllekoncernen lukkede sin fabrik i Viborg.

Det går overraskende godt med at finde nyt arbejde til de 313 ansatte, der mistede deres arbejde, da Vestas for to måneder siden lukkede sin fabrik i Viborg.

Efter at vindmøllekoncernen offentliggjorde sine planer, besluttede Viborg Kommune at sende en jobkonsulent ud på fabrikken for at hjælpe de fyrede medarbejdere - og en opgørelse viser nu, at mindst hver fjerde er kommet i arbejde igen.

Langt over forventing

Jobkonsulenten ved med sikkerhed, at 82 af de 313 har fået arbejde - og dertil kommer, at der er 100 af de tidligere ansatte, som han endnu ikke har hørt fra. 

- Jeg synes, at det er overvældende flot, at hver fjerde har fået et job. Situationen på arbejdsmarkedet og den hårde vinter har ikke gjort det nemt, men noget tyder på, at det lysner. Og det her er langt over min forvetning, siger jobkonsulent Tom Levi Larsen.

Steven Petersen er een de fyrede Vestas-medarbejdere, der er kommet i arbejde igen. Efter 10 år på Vestas - heraf de fem i Viborg - har han nu fået arbejde hos Siemens Wind Power i Brande. Han fortæller her om sin reaktion på fyresedlen - og hvordan det er at komme i arbejde igen.

 

 

Interview med jobkonsulent Tom Levi Larsen:

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.