Fulde unge forment adgang: Restaurant i Viborg hæver aldersgrænsen

På Restaurant Latinerly har genåbningen betydet, at unge har drukket fra tidlig eftermiddag og derfor skræmt spisende gæster væk. Nu hæver de aldersgrænsen.

Landsdelen over mærker restauranter, cafeer og barer, at genåbningen for alvor er skudt i gang. På godt og ondt. 

På Restaurant Latinerly i Viborg har de nu taget et særligt våben i brug for at sikre, at coronaretningslinjerne bliver overholdt, og at gæsterne kan spise en middag i fred og ro. 

quoteDe sætter sig allerede fra klokken halv fire om eftermiddagen og bestiller flasker med spiritus, og så er de altså fulde, når klokken er 18, og de ”voksne” skal ud at spise.

Niels Holm, medindehaver, Latinerly

Så er du under 20 år, så skal du finde et andet sted end Latinerly til din fest. Restaurantens ejer er nemlig blevet så træt af helt unge mennesker, der ikke kan overholde coronareglerne, at han nu har valgt at hæve aldersgrænsen.

- Vi havde egentlig tænkt, at det nok skulle gå, og tænkt, at de unge mennesker jo også trænger til at komme lidt ud, men det er blevet en for stor forstyrrelse, fortæller medindehaver Niels Holm.

Forstyrrer de "voksne" gæster

På Latinerly har aldersgrænsen altid heddet 18 år frem til klokken 22, men fordi alle beværtninger nu lukker for udskænkning klokken 22, så mærker de, at særligt de helt unge bare begynder tidligere.

- De sætter sig allerede fra klokken halv fire om eftermiddagen og bestiller flasker med spiritus, og så er de altså fulde, når klokken er 18, og de ”voksne” skal ud at spise, forklarer han.

Og det går ikke på Latinerly. Derfor er aldersgrænsen altså nu hævet til 20 år i hele åbningstiden.

- Vi lever stadig med corona og restriktioner, og det bliver først godt den dag, vi er tilbage ved normale tilstande, slutter Niels Holm på Restaurant Latinerly.