Freya blogger om sit liv som jæger – nu kan hun leve af sin hobby

Freya Askjærs store passion er jagt, og hun er godt på vej til også at gøre sin interesse til en levevej.

Freya Askjær tysser lidt på os, da vi lusker gennem krattet ved et stykke skov ved Viborg. Hun er klar til at skyde, hvis der skulle dukke et stykke vildt op.

Det gør der nu ikke netop den dag, da vi stiller alt for mange spørgsmål. Til gengæld får vi masser af svar med hjem.

- Jeg har altid været et naturmenneske, så det med jagt har egentlig bare været en naturlig forlængelse af det. Det at være i naturen og leve af naturen, giver rigtig god mening for mig, siger Freya Askjær.

Det er kun godt tre år siden hun fik sit jagttegn, men livet som jæger har allerede ført til mange store oplevelser. Nogen af dem hænger på væggen i huset i Løgstup.

- Det er min første buk, det er min anden og min tredje buk. Og det der er min mands ene buk, fortæller Freya Askjær med et stort smil.

Efter Freya Askjær havde skudt sin første buk, græd hun.
Efter Freya Askjær havde skudt sin første buk, græd hun.
Foto: Privat

Flere kvinder går på jagt

Freya Askjær mener selv, at hun altid har været en drengepige, og derfor er der ikke noget mærkeligt i at gå på jagt for hende, selvom det stadig overvejende er en hobby for mænd.

- Jeg tror, at mange kvinder er gode til ikke at leve deres drømme ud i livet. For mig handler det om at gøre det, man har lyst til. Vi må gerne sige ja til det, vi brænder for, fastslår Freya Askjær.

I jagtåret 2018/2019 var 6,5 procent af dem med jagttegn kvinder, og det er det højeste antal nogensinde.

Freya Askjær med de to første fasaner, hun skød.
Freya Askjær med de to første fasaner, hun skød.
Foto: Privat

Kudu antilope i fødselsdagsgave

Freya Askjær blev for nylig 50 år, og hun fik en stor fødselsdagsgave. Dagen blev nemlig fejret i Sydafrika, hvor en stor drøm gik i opfyldelse. Hun nedlagde en stor kudu antilope.

- Vi havde gået efter den i flere dag, så det var meget stort, da det lykkedes. Men da adrenalinkicket ebbede ud, blev jeg også ramt af en tristhed. Det gør jeg faktisk altid, for jeg har jo taget et liv, fortæller Freya Askjær, der også pointerer, at hun ikke skyder mere, end hun, venner og familie kan spise.

– Jeg er jo ikke i krig med dem, forklarer hun.

Freya Askjær skod en kudu antilope, da hun fejrede fødselsdag i Sydafrika.
Freya Askjær skod en kudu antilope, da hun fejrede fødselsdag i Sydafrika.
Foto: Privat

Leve af at skrive om jagt

Livet som jæger er kommet til at fylde mere og mere i Freya Askjærs tilværelse. I dag er det ikke længere blot en interesse. Siden den afsluttende skydeprøve i 2017, har hun delt sine oplevelser med andre på de sociale medier og på sin blog. Det har grebet om sig, og i dag skriver hun også fast for flere jagtmagasiner.

- Jeg vil gerne være med til at formidle, at jagt er en fantastisk livsstil og hobby. Det er en vidunderlig måde at være i naturen på, og det er den bedste måde at sætte kød på bordet. Det er fantastisk næsten at kunne leve af det, man brænder for, siger Freya Askjær.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Livsstil.