Fra ledig til leder

Ledige med gode idéer får hjælp til at starte deres egen virksomhed. Der er nemlig mange iværksættere blandt de ledige, mener erhvervsrådet i Viborg.

Ansøgningsræset er sat på standby for 11 ledige fra Viborg. I 12 uger er de deltagere på I-værkstedet, hvor de har mulighed for at gå fra ledig til leder.

I-værkstedet er et samarbejde mellem VIBORGegnens Erhvervsråd og Jobcenter Viborg. Deltagerne kan få sparring og konsulenthjælp til at starte deres egen virksomhed.

- Der er faktisk rigtig mange mennesker blandt folk på overførselsindkomst, der også har gode forretningsidéer, der også har lyst til at starte selvstændige virksomheder op, siger Svend Aage Møller, Projektchef, VIBORGegnens Erhvervsråd.

Helena Ring er en af dem, der forsøger at blive selvstændig. Hun har været ledig i to år.

- Det kan nogle gange godt være lidt op ad bakke. Og hvor skal det der job lige komme fra? Her har jeg mulighed for at gå ind og lave et til mig selv, der passer til mine kompetencer, fortæller Helena Ring.

Helena Ring håber, at det snart er slut med dagpenge. Hun vil gerne lave hjemmesider til mindre virksomheder.

- Om et år skulle jeg gerne sidde i den spæde start af det, og i hvert fald næsten på fuld tid have kunder inde, siger hun.

I VIBORGegnens Erhvervsråd gør de op med den klassiske jobsøgning som ledig. De hjælper i stedet folk til at blive selvstændige.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.