Fra kontoret til gulvet: Topchef bytter job med Spar-købmand i Stoholm

Koncernchefen for Dagrofa var tirsdag taget til Stoholm for at få fornemmelsen af, hvordan det er at være købmand.

Onsdag var der en ny medarbejder ved kassen i Spar i Stoholm. Det gik lidt langsommere end det plejer, men han er også vant til at sidde på et kontor.

Dagligvarevirksomheden Dagrofa, der står bag blandt andet Meny og Spar, forsøgte onsdag sig med, at lade koncernchefen være købmand for en dag.

quoteDer er rigtig mange, jeg snakker med af købmænd, som siger 'de er alt for mange inde på de kontorer,' men her får vi faktisk mulighed for at se, hvad det er, de laver inde på de kontorer.

Mikkel Refshøj Andersen, Købmand

- Mikkel og jeg sad til en middag, og tilfældigvis sad vi ved samme bord og havde en diskussion omkring, hvad forskellen er på vores jobs. Jeg er koncernchef, og Mikkel er købmand, og der er jo både ligheder og forskelle, og så tænkte vi: Lad os kaste os ud i at prøve at bytte job for en dag, siger koncernchefen for Dagrofa, Tomas Pietrangeli.

Mikkel Refshøj Andersen er til daglig købmand i Spar i Stoholm, og tirsdag havde han koncernchefen under sine vinger, og for ham var det godt med an assistent for en dag.

- Jeg synes, det har været en rigtig god dag indtil videre. Tomas har gjort det rigtig godt, og jeg er sikker på, vi kan ringe til ham, hvis vi mangler en til kassen, fortæller den 25-årige købmand.

Onsdag byttede de roller

Hvis kunderne onsdag ville snakke med deres vante købmand, så måtte de gå forgæves. Der fungerer Mikkel Refshøj Andersen nemlig som koncernchef for Dagrofa på hovedkontoret i Ringsted. Det bytte-bytte-købmand-forsøg skal nedbryde barrieren mellem købmændene og cheferne på kontorene.

- Der er rigtig mange, jeg snakker med af købmænd, som siger 'de er alt for mange inde på de kontorer,' men her får vi faktisk mulighed for at se, hvad det er, de laver inde på de kontorer. Så jeg glæder mig rigtig meget til i morgen, hvor jeg skal se, hvad de laver, siger Mikkel Refshøj Andersen.

Når man sidder på et kontor i Ringsted, er der langt til købmanden i Stoholm langt ude på landet og hans mere aktive dag. Med forsøget vil koncernchefen gøre afstanden kortere og indsigten større.

- Jeg tror, det er vigtigt at have forståelse for hinandens hverdag. Vi arbejder sammen i et stort system, med en masse mennesker, og man skal have forståelse for hinandens hverdag. Sidder man på et kontor hver dag, så tror jeg, det er vigtigt, at man kommer ud i frontlinjen og mærker, hvordan det er at være købmand, fortæller Tomas Pietrangeli.

Og hvordan er det så at være købmand, når man normalt er en kontormus?

- Jeg synes, det er super sjovt og super spændende. Det er et meget mere praktisk job med varer, der skal fyldes op. Der er drøn på, hvor et kontorjob selvfølgelig er en helt anden måde at arbejde på, og det kommer Mikkel også til at mærke i morgen, siger koncernchefen, da TV MIDTVEST møder ham i Stoholm tirsdag.

Hvad skal der komme ud af det?

For Tomas Pietrangeli har besøget i Stoholm givet et bedre indblik i jobbet som købmand.

- Jeg har trods alt en forståelse for, hvad det vil sige at være købmand, men det er noget andet i praksis. Nu er jeg kommet ned i de enkelte systemer og har prøvet at lave en bestilling og stå med de enkelte varer, og det har givet mig en bedre sans for detaljen, siger koncernchefen for Dagrofa.

I tirsdags var Tomas Pietrangeli godt udfordret på Mikkel Refshøj Andersens hjemmebane. Den unge købmand forventer en helt anden salgs arbejdsproblemer, når han skal på udebane på kontoret i Ringsted.

- Jeg tror da, vi har hver vores udfordringer i hverdagene, men jeg tror, der bliver nok at se til. Som jeg forstår det, så er kalenderen helt fuld i morgen, sagde den unge købmand i tirsdags.

Når Mikkel Refshøj Andersen har prøvet kræfter som koncernchef i Dagrofa, skal de evaluere på forsøget og finde ud af, om det skal udbredes.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.