Fra kok til gourmetbager: Ronni Christiansen sælger surdejsbrød fra hoveddøren

Ronni Christiansen, der er uddannet kok, har investeret 80.000 kroner i et mikrobageri, så han kan sælge brød fra dørtrinnet.

Ronni Christiansen tror på, at efterspørgslen på kvalitetsbrød vil fortsætte med at stige.
Ronni Christiansen tror på, at efterspørgslen på kvalitetsbrød vil fortsætte med at stige.
Foto: Katrine Angel, TV MIDTVEST

Der bor en bager på Solsortevej i Viborg. Han hedder Ronni Christiansen og er egentlig uddannet kok, men for syv år siden startede han med at bage surdej. Den gode krumme og den sprøde skorpe er endt med at vinde den 41-årige viborgensers hjerte, så nu har han åbnet et mikrobageri.

- Jeg blev bare fanget af det, og når man bliver det, så er det svært at slippe det igen, siger Ronni Christiansen.

Mikrobageriet ligger i hans hjem, og han har investeret 80.000 kroner i udstyr for at komme i gang.

- Når jeg gør noget, så skal det være på den rigtige måde, ellers har det ingen interesse overhovedet, siger han.

Det er særligt den lange proces i at bage et surdejsbrød, som har fanget Ronni Christiansens interesse. Ifølge ham er den lange hævetid og den manglende gær med til at øge kvaliteten i brødet.

- Det er bedre smagsmæssigt, udseendemæssigt og for kroppen. Det er rent faktisk sundt at spise brødet, siger han.

Han sælger sine brød på sin facebookside, og så kommer kunderne og henter brødet ved hoveddøren.

- Det er da megafedt at kunne tilbyde nogle i Viborg brød på den måde i den kvalitet, siger han.

Ronni Christiansen har indtil videre beholdt sit job som kok ved Grundfos, men han drømmer om at gøre sin hobby til sin levevej.

- Jeg kunne da godt tænke mig at leve af at bage brød og have mit eget bageri som en fuldtidsstilling, men nu prøver jeg det her, og så ser jeg, hvordan det udvikler sig, siger han.

1:53
Se indslag fra Ronni Christiansens mikrobageri her.