Forsvaret dropper akutbilen i Karup

Forsvaret vil ikke gentegne kontrakten med Region Midtjylland om akutbilen i Karup.

Det var ventet, at forretningsudvalget i Region Midtjylland i dag skulle træffe en beslutning om akutbilens fremtid i Karup. Men nu ser det ud til, at Forsvaret er kommet regionen i forkøbet.

Lukker også nødbehandlertjenesten

Forsvarets Sundhedstjeneste har netop meddelt Region Midtjylland, at de ikke vil gentegne kontrakten om den lægebemandede ordning, der i dagtimerne rykker ud fra Flyvestationen.

Det betyder, at den nødbehandlerordning, som de seneste syv år har fungeret i og fra Karup også lukker, da de ikke længere har bil og udstyr til rådighed.

Holdt stille siden november

- Det er selvfølgeligt ærgeligt man skal tilbage til den løsning man havde for syv år siden, men jeg har stor forståelse for forsvarets beslutning, siger Frank Larsen, der er daglig leder af akutordningen og ansat på flyvestationen.

Siden midt i november har akuthjælperne ikke været ude og køre en eneste gang, og derfor kommer beslutningen ikke bag på ham.

Besparelser er årsagen

Det er økonomi som lukker ordningen. Forsvaret skal spare og har hverken personale til udrykningerne eller økonomi til udgifterne til brændstof til at holde bilen rullende, lyder det i begrundelsen.

Præcist hvornår Forsvaret træder ud af ordningen, er der ingen meldinger om.