Forsvarer om bestikkelse i Forsvaret: Tidligere bygningsleder har intet vidst

Forsvareren for en tidligere bygningsleder ved Flyvestation Karup mener ikke, at hans klient vidste, at Forsvaret betalte for en milliondyr renovering af hans private hus i Møldrup.

En tidligere leder af Bygningsafdelingen på Flyvestation Karup er tiltalt for at have ladet Forsvaret og et entreprenørfirma betale for en omfattende renovering af sit private hus i Møldrup til en værdi af 1,7 millioner kroner.

Ifølge anklageren blev håndværkernes regninger skrevet, så det så ud som om, at arbejdet var lavet på blandt andet Flyvestation Karup og Skive Kaserne.

En tidligere ansat i entreprenørfirmaet Kemp & Lauritzen stod for at hyre håndværkerne til den private husombygning, og derefter sende hele eller dele af regningerne videre til Forsvaret.

Gevinsten for ham var, ifølge anklageren, at han også fik lavet renoveringer i sit private hjem. Den tidligere ansatte i Kemp & Lauritzen har delvist erkendt sig skyldig.

Forsvarer: Anklagen er ikke bevist

quote- Tvivlen skal komme den anklagede til gode. Hvis retten mener, at der er en berettiget tvivl tilbage, så bør den frifinde.

Forsvarer for tidl. bygningsleder

Torsdag var det forsvareren for den tidligere bygningsleder, der skulle komme med sit afsluttende indlæg i sagen ved Retten i Viborg.

Han mener ikke, at det er blevet bevist, at den tidligere bygningsleder vidste, at der blev viderefaktureret regninger til Forsvaret.

- Hvordan har (den tidl. bygningsleder) haft mulighed for at påvirke, hvad entreprenøren beder håndværkerne skrive på regningerne?, spurgte forsvareren i retten:

- Tvivlen skal komme den anklagede til gode. Hvis retten mener, at der er en berettiget tvivl tilbage, så bør den frifinde.

Forsvarer: Han betalte med sorte penge

Den 35-årige tidligere leder af Bygningsafdelingen på Flyvestation Karup har selv forklaret, at han betalte for en del af den omfattende renovering af sit hus med kontanter - altså, sorte penge. Derfor eksisterer der ikke regninger på alt arbejdet.

- Jeg mener, det er bevist, at (den tidl. bygningsleder) har betalt kontant til (den tidl. ansatte ved Kemp & Lauritzen). (Den tidl. bygningsleder) har faktuelt aldrig modtaget noget, han ikke har betalt for, sagde forsvareren i retten.

Dén forklaring giver anklageren dog ikke meget for. Han kræver den tidligere bygningsleder fængslet i to til to et halvt år.

- Forklaringen om, at det skulle være kommet fra sort arbejde gennem tiderne er fuldstændig uunderbygget og usandsynlig, sagde han mandag i retten.

Også to selvstændigt erhvervsdrivende og en tidligere ansat ved Forsvaret fra Herning-området er tiltalt i sagen.

Der falder dom den 2. december.