Første landmænd fik huen på i dag

For første gang nogensinde dimitterede unge landmænd i dag fra Viborg Gymnasium & HF i samarbejde med Asmildkloster Landbrugsskole.

Fra i dag regner det med huer i alle regnbuens farver til de unge, der gennemfører en ungdomsuddannelse, og en ny hue har meldt sig i bybilledet. Det drejer sig om huen for den første EUX-årgang, som er resultatet af en fælles uddannelse på Gymnasiet og Asmildkloster Landbrugsskole i Viborg.

Fire års arbejde sluttede i dag for Gorm Villadsen.

- Det har været meget intenst i skoleperioderne, men det har fungeret godt, fordi vi har været ude i praktik, hvor vi har brugt undervisningen i praksis. Der har vi fået lov til at arbejde med det, vi har lært i skolen, siger Gorm Villadsen, EUX-landmand.

Uddannelseslederen på Viborg Gymnasium & HF ser store perspektiver i de færdiguddannede EUX-landmænd.

- De kommer ind på gymnasiet som 16-17-årige, og de ligner alle andre. Men det, at de er her i fire år og er ude i praktik, hvor de får tildelt ansvar, gør dem til voksne mennesker, der nu er klar til at komme ud i verden, siger Ulla Lundgaard, uddannelsesleder.

Store forventninger

Kombinationen mellem boglig undervisning på gymnasiet og praktisk erfaring i staldene gennem praktik kommer i sidste ende både de nyuddannede landmænd til gode, men også deres kommende arbejdsgiver.

-Jeg skal arbejde på økologisk kvæggård med 350 køer, hvor jeg skal stå for kvægstalden. Her skal jeg arbejde sammen med to rumænere. Derfor tror jeg helt sikkert, at det er en fordel, at jeg har haft engelsk på gymnasiet, så jeg har flere sproglige kompetencer, siger Søren Just, der også fik studenterhuen på i dag.

Sørens kommende arbejdsgiver ser frem til at få en ny mand i stalden.

- Søren har investeret mere tid i den boglige del af uddannelsen. Han har taget den hårde vej til landbrugsfaget, så jeg forventer helt sikkert noget af ham, siger landmand Henrik Lindbergandmand fra Sinding.

Ud af de 26 elever på den første årgang er af dem piger.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Uddannelse.