Første forsøg med digitale prøver i gymnasiet

I dag sker den store generalprøve, når over 350 elever på Viborg Gymnasium & HF skal prøve at aflevere opgaver online.

Den store generalprøve på et nyt onlinesystem til prøver i gymnasiet finder sted i dag, hvor 353 elever på Viborg Gymnasium & HF på én gang skal forsøge at tilgå systemet og aflevere deres besvarelser ved terminsprøven i skriftlig dansk. På landsplan er det 41 skoler og flere tusinde elever, der tester systemet, og hvis alt går godt, skal eleverne også aflevere i udvalgte fag til de skriftlige eksaminer til sommer.

- Det bliver spændende at se om det bryder sammen, det ved vi jo ikke, siger Signe Pedersen fra 3. z med et smil.

Ministeriet for børn, undervisning og ligestilling indfører i perioden 2016–2019 digital prøveafvikling. Den digitale prøveafvikling sker via Netprøver.dk, som er ét fælles system for alle gymnasiale uddannelser i Danmark. 

- Når det her system er rullet fuldt ud, så vil man i højere grad dele tingene digitalt i stedet for, og vi slipper for en masse postgange, når eleverne afleverer deres besvarelse via computeren og ikke på papir, siger Ole Mortensen, uddannelsesleder på Viborg Gymnasium & HF.

- Det bliver rigtig spændende, når klokken nærmer sig 14, og alle elever skal aflevere på samme tid fra alle de udvalgte skoler, siger Ole Mortensen. 

Når systemet er fuldt indfaset i 2019, vil eleverne vil til den tid både kunne modtage deres opgave og aflevere deres opgavebesvarelser i systemet. Systemet indeholder også værktøjer, der kontrollere snyd i besvarelserne. De censorer, der skal rette opgaverne vil også kun have adgang til besvarelserne digitalt.

Netprøver.dk er en del af den fællesoffentlige strategi for digital velfærd som Regeringen, KL, Danske Regioner vedtog i 2013.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Uddannelse.