Fornem hæder til The Animation Workshop

Animationsuddannelserne i Viborg hædres af et førende fagmagasin og en stor talentpris.

Animationsuddannelserne i Viborg er en del af verdenseliten. Som én af kun fire europæiske uddannelser, er The Animation Workshop nemlig med på den top 25-liste, som fagbladet Animation Magazine netop har udgivet. Listen hedder "Schools to hire from", og er udgivet i anledningen af bladets 25 års jubilæum.

Ligeledes er to afgangsfilm fra uddannelserne blevet tildelt særlig hæder ved de internationale CG Student Awards, der er en prisuddeling der hædrer verdens bedste animations- og computergrafikstuderende i en række kategorier. Over 1.000 håbefulde visuelle talenter fra hele verden har deltaget i konkurrencen, og deres niveau danner basis for CG Student Awards' lister over "The Schools of the Year", hvor Viborg-uddannelsen lander på en 5.-plads.

-  Vi har jo nok haft på fornemmelsen, at vores uddannelser havde et godt niveau også internationalt set, men det er stadig rart at se det dokumenteret sort på hvidt, siger studierektor Morten Thorning.

Gode ambassadører

The Animation Workshop er en del VIA University College, og tilbyder to professionsbachelorer i animation. Skolen har omkring 500 elever, men oplever en massiv vækst.

- Søgningen til vores bacheloruddannelser i animation har aldrig været højere og ligger nu på niveau med Europas mest prestigiøse uddannelsesinstitutioner på området. Det skyldes ikke mindst, at vores studerende er fantastiske ambassadører for Viborgs animationsmiljø, hvad end de drager ud i verden for at arbejde i de store studier eller bliver her i Viborg og f.eks. tager del i internationale koproduktioner, siger Morten Thorning.

I onsdagens 19:30-udsendelse sender vi et længere program om Viborg - Danmarks animationshovedstad.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Uddannelse.