Forening kæmper for stilhed – og imod ny motorcrossbane

​Der er dog ikke megen hjælp at komme efter hos politikerne.

Motorlyd kan snart komme til at forstyrre skovens stille ro. Foto: Arkiv

Der er roligt ude i skoven, hvor kun lyden af vinden i træerne og fuglesang bryder stilheden. Og netop stilheden er kommet op til debat ved Bjerringbro.

Her kan der blive bygget en motorcrossbane i et såkaldt stilleområde ved Vindum Skov. Og motorcross og stilhed er ikke ligefrem oplagte partnere. Derfor protesterer den lokale forening ”Ro På Landet”. De vil bevare roen.

- De planlægger at have løb næsten hver anden weekend i sommersæsonen, hvor vi også sidder udenfor, og hvor man bruger skoven allermest, siger Per Ellemose Andersen, der er formand for foreningen.

Modstand fra politikerne

Foreningen har sat er banner op. Foto: Hans Vittarp

På trods af protesterne og stillezonen, så er der andre ting, der vægter højere, hos politikerne.

- Hver gang vi laver noget i politik, så skal vi holder forskellige hensyn op imod hinanden, og Bjerringbro er et område, der i den grad savner udvikling og i den grad kræver, at der skal ske noget for unge mennesker, og det kræver, at der kommer nye initiativer til, fortæller formanden for Klima- og Miljøudvalget i Viborg Kommune, Mads Panny.

Den prioritering protesterer foreningen Ro På Landet mod med et banner.

- Der hvor jeg synes, det går galt, det er, at politikerne bestemmer en ting i lokalplanen og kommuneplanen og så gør noget andet i virkeligheden. Jeg kunne godt tænke mig, at politikerne meldte klart ud og fortalte, hvad det er, de vil, siger Per Ellemose Andersen.

Hvis der var så meget støj i det her, så ville det ikke være lovligt.

Mads Panny, formand for Klima- og Miljøudvalget i Viborg Kommune

Undersøger forholdene

Foreningen skal umiddelbart ikke regne med hjælp hos kommunen.

- Det ville være nemt at sige, det vil man sørme ikke have. At der ikke skal ske noget i det her område. Hver gang der er et større byggeprojekt i gang, så er der altid nogen, der på en eller anden måde oplever, at det giver dem en forringelse, forklarer han og tilføjer:

- Hvis der var så meget støj i det her, så ville det ikke være lovligt. Man har en grænse for, hvor meget de må støje i nærheden af, hvor folk der bor.

Kommunen er i gang med at foretage en støjundersøgelse af, hvor meget banen kommer til at larme.

01:51 Luk video