Forbrugerne skal betale for Kvols-skandale

Millionregningen for det mislykkede geotermiprojekt i Kvols ender med stor sandsynlighed hos forbrugerne. Det fremgår af et foreløbigt udkast til en afgørelse, som Energitilsynet netop har sendt i høring

Energitilsynet lægger i sit udkast op til, at stort set alle omkostningerne ved projektet skal lægges oven i fjernvarmepriserne i de kommende år. Loven giver ikke andre muligheder.

Dermed bliver det fjernvarmeforbrugerne i Viborg, der kommer til at betale regningen på i alt 162 millioner kroner for hullet i Kvols.

- Det er naturligvis beklageligt, at fjernvarmeforbrugerne i Viborg kommer til at betale for det famøse projekt i Kvols. Men vi er tilfredse med, at der er truffet en afgørelse, som stemmer overens med, hvad vi forventede, siger Niels Dueholm, der er bestyrelsesformand i Energi Viborg.

I juni 2012 besluttede Viborg Kommune at lukke projektet, og i december 2013 blev Skals Kraftvarmeværk, Stoholm Fjernvarmeværk og Løgstrup Varmeværk stævnet med henblik på, at de tre værker hver skal betale deres andel af omkostningerne ved projektet.