Forældre overvældet over interesse

Det er væltet ind med henvendelser til familie, som i går fortalte om deres to-årige søns voldsomme vægtproblemer

Det har givet en familie i Roum håb, at de i går stod frem og fortalte om Lucas på to år og ti måneder, der er voldsomt overvægtig.

Flere læger har ringet

Rigtig mange er kommet med forslag til, hvad der kan være galt med drengen. Blandt de, der har henvendt sig, er både læger og sygeplejersker, og det giver forældrene  Mona Kirkeby Nielsen og Benny Kastrup Thomsen håbet om, at de endelig kan finde ud af, hvad der er galt med Lucas, som nu vejer 35 kg.

Mange har henvendt sig for at hjælpe Lucas og hans forældre. Siden de fortalte deres historie er det strømmet ind med mulige diagnoser

Momo-syndrom

En af de diagnoser, som flere har peget på, er en sjælden sygdom, der hedder Momo-syndrom, men i alt har familien nu en liste med 5-6 lidelser, som de nu skal have undersøgt om drengen er blevet tjekket for.

Ikke Prader Willis

- Flere peger på om det muligvis er Prader Willi-syndrom, men det er han undersøgt for, og det ved vi, at det ikke er, men nu har vi en listen med en håndfuld andre mulige diagnoser og det vil vi selvfølgelig gå videre med, siger Benny Kastrup Thomsen.

Overvældet over interessen

Forældrene er meget glade og overvældede over den enorme interesse som de har oplevet siden de i både aviser og tv stod frem og fortalte om problemerne med Lucas.

- Vi havde aldrig drømt om, at der ville komme så mange henvendelser og sympatitilkendegivelser fra folk. Langt de fleste er positive og velmenende og det er rart, at folk også ser vores problem. Ofte føler man jo lidt at man bare bliver kigget på som en, der overfodrer sit barn, og det er jo slet ikke historien, siger Mona Kirkeby Nielsen.