Forældre i Bjerringbro: - Skolebusserne er farlige

Det seneste skoleår har flere forældre i Bjerringbro oplevet, at deres børn fortæller om farlige episoder, når de tager skolebusser.

Flere forældre fra Bjerringbro forsøger nu at råbe myndighederne op, fordi deres børns skolebusser er farlige.

Det sker, efter at der den seneste tid har været fokus på sikkerheden i busser.

- Hvis der ikke kommer mere sikkerhed på busserne, så jeg er ikke sikker på, at jeg tør lade mine skolebørn køre med bussen mere, siger Eva Andersen.

Hun kan fortælle om, at det stadig er de samme busser, der kører, som dengang hun selv kørte med skolebus for 25 år siden. 

- De har bare fået en ny farve. Det er jo lidt skræmmende, siger hun. 

Eva Andersen er en bekymret mor, når hun sender sine børn med skolebusserne. Busserne er slet ikke sikre, fortæller hun. 
Eva Andersen er en bekymret mor, når hun sender sine børn med skolebusserne. Busserne er slet ikke sikre, fortæller hun. 
Foto: Morten Thomsen TV MIDTVEST

Kører med busdørene åbne

Både bremser og åbne døre er nogle af de ting, som især gør Eva Andersen utryg.

- Bremserne larmer rigtig meget og vi har haft mange epiosder, hvor buschaufførene er nødt til at stoppe den, fordi den ikke stopper ned ad bakker, eller man kan slet ikke mærke, at den stopper overhovedet, siger hun. 

Men også åbne døre, når busserne kører, kan ende galt, frygter hun:

- Og jeg kan jo også se, når jeg afleverer mine to børn nogen gange, at dørene simpelthen ikke vil lukke. Og det synes jeg heller ikke er sikkerhedsmæssigt forsvarligt. At man kører rundt med skolebørn, og det er jo typisk en fyldt bus.

Det er Terndrup Taxa og Turistbusser, der driver skolebusserne i Viborg-kommune. Ejer, Kenny Thygesen, har ikke ønsket at stille op til interview, men i en skriftlig udtalelse fortæller han følgende: 

- Busserne er af ældre dato, men de er synet og overholder alle myndighedernes krav.. 

Eva Andersen håber, at den seneste tids skærpede opmærksomhed kan få sat fokus på problemet i Bjerringbro.