Fond giver millioner til idrætspark

Bjerringbro håber på at kunne indvie Fremtidens Idrætspark i 2014 efter tilskud på 4,5 millioner.

Lokale og Anlægsfonden har besluttet at støtte en større ombygning af Bjerringbro Idrætspark med 4,5 millioner kroner - og dermed tyder alt på, at det ambitiøse projekt med titlen Fremtidens Idrætspark kan føres ud i livet.

- Det var en virkelig god nyhed. Vi er ikke i mål endnu, men tilskuddet fra Lokale og Anlægsfonden er i den grad med til at blåstemple projektet, og nu bør det være muligt at skaffe de resterende millioner, siger formanden for Bjerringbro Idrætspark, Niels Dueholm.

Ombygningen vil koste små 30 millioner kroner - Viborg Kommune har lovet at støtte med 10 millioner kroner, hvis idrætsparken selv skaffer et tilsvarende beløb. Niels Dueholm siger, at man nu sætter turbo på arbejdet med at skaffe penge fra fonde og det lokale erhvervsliv.

Use and pay

Ambitionen er at omdanne det gamle idrætsanlæg til et moderne center med både indendørs og udendørs aktiviteter. Ud over et wellness-område i forbindelse med svømmehallen skal der blandt andet laves et 185 meter langt aktivitetsbånd med mulighed for blandt andet styrketræning og skating.

- Vi vil lave en tidssvarende idrætspark, der passer til tendensen med, at mange ønsker at dyrke uorganiseret idræt. Der bliver blandt andet en use and pay-model, hvor man kan booke sig ind på timer, når det passer een. Men det skal også være et sted, hvor man bare kan komme - et sted hvor de unge kan hænge ud, siger Niels Dueholm.

Hvis financieringen kommer på plads, vil byggeriet gå i gang til foråret, og så vil Fremtidens Idrætspark formentlig kunne tages i brug i starten af 2014. 

 

Sådan forestiller GPP Arkitekter sig, at idrætsparken i Bjerringbro skal se ud efter ombygningen:

111012_2Bjerringbro_Idraetspark_0.jpg

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.