Folketingskandidat vil rykke læreruddannelsen til Viborg

Folketingskandidat Mads Panny vil flytte læreruddannelsen til Viborg efter en halvering i antallet af lærerstuderende i Skive og Nørre Nissum.

Halvt så mange er blevet optaget på lærerseminarierne i Skive og Nørre Nissum i år. Det viser tal som tirsdag blev offentliggjort af Uddannelsesministeriet.

I forbindelse med de rekordlave optagelsestal mener Mads Panny, Folketingskandidat i Viborg, at læreruddannelsen skal rykkes til Viborg.

- Uanset sympati og følelser for Skive læreruddannelse står skolen til at lukke før eller senere. Det er derfor nyttesløst at arbejde for at bevare Skive læreruddannelse. Viborg skal i stedet kæmpe for at få sin egen læreruddannelse, det skriver Mads Panny i en pressemeddelelse. 

Tredje år med nedgang

Siden 2010 er antallet af optagne på læreruddannelserne i Skive og Nørre Nissum faldet hvert år. I det kommende skoleår starter der blot 41 lærerstuderende på Skive Seminarium. Sidste år blev der optaget 78 lærerstuderende. Der er blevet optaget 39 i Nørre Nissum. Her lå antallet af optagne på 75 sidste år. Der er altså halvt så mange, som skal på skolebænken på de to seminarier i år.

Eksternt link: Hovedtal for den koordinerede tilmelding